Afrika, sfeer, muziek, passie, Diop Percu

Diop Percu, Internationale school voor Afrikaanse cultuur in Zwolle. Wij zijn gespecialiseerd in West Afrikaanse dans, percussie en instrumentele muziek. We maken graag een succes van jouw feest, festival, bedrijfsuitje of schoolevenement in heel Nederland. Van Amsterdam tot Zwolle, van Maastricht tot Groningen, van Alkmaar tot Enschede en alles daartussenin.

Optredens

 

Lessen

 

Workshops

 

Senegalreis

Voor festivals, theaters en feesten.   Djembé percussie en West Afrikaanse dans   Voor bedrijven, scholen, familiefeesten, reünie, vrijgezellenavond   Beleef Afrika onder deskundige begeleiding en leer de muziek en cultuur van Senegal.

 

 

De traditionele muziek uit Senegal

Familie huis Sing-Sing Rythmes in DakarGraag stellen we ons aan je voor. Wij zijn traditionele muzikanten, meesterdrummers van de Sing-Sing Rythmes familie, behorende tot het volk van de Sérères uit Senegal. We bieden je onze traditionele muziek, dans en cultuur, de erfenis van onze voorvaderen. Onze familie Diop woont in Dakar en familieleden wonen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten.

sabarWe zijn bekend vanwege het op een heel hoog nivo beheersen van de percussie-instrumenten sabar, djembé en doundoun. Gedurende lange jaren van ervaring hebben we onze reputatie opgebouwd  als professionele artiesten via concerten, workshops en lesgeven, zowel in Senegal, Europa als in de VS.

Bezoek onze persoonlijke pagina's en ontdek wat we voor je kunnen doen in entertainment, lessen, workshops en stagereizen naar Senegal.

Traditie

De wereld van ritme en dans in Senegal is onderdeel van de zeer oude traditie van de lokale volken zoals de Wolof en de Sérère. Elke ceremonie en alle belangrijke veranderingen in hun leven worden begeleid door Sabar en Djembé muziek, dans en zang. De kennis van en verantwoordelijkheid voor deze traditie was het specialistische terrein van de griots (géwël in Wolof), families van muzikanten en verhalenvertellers. We leerden dit al op heel jonge leeftijd, spelend met oudere broers, ooms en neven. In het huis van Sing-Sing Rythmes werden we ingewijd en werden we uiteindelijk meesters van de djembé, sabar en doundouns.

Diop Percu Ibra Fall People

We reisden door Afrika, Europa en de Verenigde Staten met o.a het "Ballet National de Senegal", "Les Dances Africaines" en andere bekende groepen. Doordat we nu in Europa en de VS wonen geeft ons dat de unieke kans om ook jou onze traditie te laten beleven. 

De naam "Diop Percu" is ontstaan vanuit de naam van de familie Diop en afkorting van het woord Percussie. Ibra Fall People komt van de groep waar de familie toe behoort. Met Diop Percu haal je Afrika in huis, energie, zon en warmte, cultuur en sfeer, ritme en dynamiek.

Als je contact wilt opnemen met Diop Percu maak dan gebruik van ons contactformulier of kijk op onze persoonlijke pagina voor de contactpersoon die je kunt bellen.

Familie Diop Familie Diop: Badou, Ousin, Djamil, , Jules, Djim

 

 

Wat kunnen we voor je doen

We willen je uiteraard graag direct alles vertellen over wat er allemaal kan maar ... Veel van onze activiteiten hebben in de uitvoering natuurlijk een directe relatie met het land waarin we wonen.

De internationale website die je nu bekijkt is van de hele familie. Je leest hier de algemene informatie over de familie en onze muziek. Over de mogelijkheden kun je lezen onder portfolio, bij optredens, lessen en instrumenten.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten over concrete details? Wil je een optreden boeken, een workshop of lessen gaan volgen?

De precieze gegevens staan op de volgende sites. Elk familielid heeft zijn eigen website met zijn eigen activiteiten. Voor Nederland is Cheikh Diop het aanspreekpunt, voor de USA is dat Ada Diop. Kies het betreffende land als je meer informatie wilt over specifieke activiteiten daar of kies direct één van ons.

world.jpg

NEDERLAND FRANKRIJK  USA DUITSLAND SENEGAL
Cheikh Diop Djim Diop Ada Diop Ibou Diop Badou Diop
Ouzin Diop Mansour Diop  Djamil Diop    
         

LET OP: door te klikken op één van deze links ga je naar een andere website.

Diop Percu

QR code

Diop Percu op je mobiel. Websitelink voor je mobiele telefoon.

Toegang via mobiele telefoon

Twitter

Wordt fan

YouTube