You are hereDe traditionele muziek uit Senegal

De traditionele muziek uit Senegal


Familie huis Sing-Sing Rythmes in DakarGraag stellen we ons aan je voor. Wij zijn traditionele muzikanten, meesterdrummers van de Sing-Sing Rythmes familie, behorende tot het volk van de Sérères uit Senegal. We bieden je onze traditionele muziek, dans en cultuur, de erfenis van onze voorvaderen. Onze familie Diop woont in Dakar en familieleden wonen in Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten.

sabarWe zijn bekend vanwege het op een heel hoog nivo beheersen van de percussie-instrumenten sabar, djembé en doundoun. Gedurende lange jaren van ervaring hebben we onze reputatie opgebouwd  als professionele artiesten via concerten, workshops en lesgeven, zowel in Senegal, Europa als in de VS.

Bezoek onze persoonlijke pagina's en ontdek wat we voor je kunnen doen in entertainment, lessen, workshops en stagereizen naar Senegal.

Traditie

De wereld van ritme en dans in Senegal is onderdeel van de zeer oude traditie van de lokale volken zoals de Wolof en de Sérère. Elke ceremonie en alle belangrijke veranderingen in hun leven worden begeleid door Sabar en Djembé muziek, dans en zang. De kennis van en verantwoordelijkheid voor deze traditie was het specialistische terrein van de griots (géwël in Wolof), families van muzikanten en verhalenvertellers. We leerden dit al op heel jonge leeftijd, spelend met oudere broers, ooms en neven. In het huis van Sing-Sing Rythmes werden we ingewijd en werden we uiteindelijk meesters van de djembé, sabar en doundouns.

Diop Percu Ibra Fall People

We reisden door Afrika, Europa en de Verenigde Staten met o.a het "Ballet National de Senegal", "Les Dances Africaines" en andere bekende groepen. Doordat we nu in Europa en de VS wonen geeft ons dat de unieke kans om ook jou onze traditie te laten beleven. 

De naam "Diop Percu" is ontstaan vanuit de naam van de familie Diop en afkorting van het woord Percussie. Ibra Fall People komt van de groep waar de familie toe behoort. Met Diop Percu haal je Afrika in huis, energie, zon en warmte, cultuur en sfeer, ritme en dynamiek.

Als je contact wilt opnemen met Diop Percu maak dan gebruik van ons contactformulier of kijk op onze persoonlijke pagina voor de contactpersoon die je kunt bellen.

Familie Diop Familie Diop: Badou, Ousin, Djamil, , Jules, Djim

 

 

Diop Percu

QR code

Diop Percu op je mobiel. Websitelink voor je mobiele telefoon.

Toegang via mobiele telefoon

Twitter

Wordt fan

YouTube