You are hereSing Sing

Sing Sing


Mama Fatou, de moeder van de broers DiopDe Sing Sing familie (bijnaam van de Faye familie) is één van de drie dominante géwël (griot)-families van Dakar. Het bekendste familielid is Mbaye Dieye Faye, die als percussionist van Youssou N'dour grote internationale furore maakt.

De familie is genoemd naar de beroemde voorvader Sing Sing Faye en is oorspronkelijk afkomstig uit de Sine regio. Ze kent een lange geschiedenis en is al heel lang prominent onderdeel van de muziek cultuur van Dakar. De voorouders Sing Sing Faye, Mousse Yess Faye, Biram Gueye en Daouda Faye worden gerekend tot de eerste grootmeesters van de Sabar traditie.

Sing Sing Rythmes sabarPapa Cheikh Diop, de vader van de broers Diop

Het huidige hoofd van de familie is Vieux Sing Faye. Hij is de "Baj Géwël Ndakarou", of hoofd griot van Dakar, Senegal.  Hij is voormalig eerste drummer van het Daniel Serano Nationale Theater, 1962-1972, en voormalig leraar aan het Conservatoire National, de belangrijkste muziek academie in Dakar, 1981-1990.  In 1966 werd hij geëerd met de "Palm d'Or" voor zijn uitmuntende presentaties op het eerste "Fesitval of Negro Arts", gehouden in Dakar.

 

Het familiehuis, "la grande maison", staat in de oude wijk Medina, Rue 23.

Familie huis Sing-Sing Rythmes in Dakar In het Sing-Sing Rythmes huis Thiass Faye, leermeester sabar Senebou Faye, moeder van Mama Fatou, oma van de broers Diop

Diop Percu

QR code

Diop Percu op je mobiel. Websitelink voor je mobiele telefoon.

Toegang via mobiele telefoon

Twitter

Wordt fan

YouTube